Favoriet

Voertechniek

Kuhn introduceert instrooier met hakselaar

Kuhn introduceert een stro-instrooier die kan hakselen; de Primor 4260 M Cut Control. Het turbinewiel is voorzien van messen waarmee het stro wordt verkort tot een gemiddelde lengte van 4 cm. De haksellengte is vanuit de cabine in te stellen.

Het turbinewiel is voorzien van 44 pendelend opgehangen messen verdeeld over 8 posities en het toerental bedraagt 620 omw./min.. Dit komt overeen met een omtreksnelheid van 180 km/h aan het uiteinde van de messen. Aan de bovenzijde van het turbinehuis bevinden zich 2 vaste tegenmessen en een hydraulisch instelbaar tegenmes. Het hydraulisch verstelbare tegenmes kan vanuit de cabine versteld worden en de positie is vanuit de cabine af te lezen.

De Primor 4260 M Cut Control heeft een houd van 4,2 m³ en kan een vierkante baal met een lengte van 2,7 m laden. Ook kan de machine twee ronde balen tot 2 m diameter aan. Door de breedte binnenin de bak (1,65 m) kunnen ronde balen van 1,5 m breed verwerkt worden. De blaasafstand is 17 meter. Als er tegelijkertijd wordt gehakseld is de blaasafstand 9 meter. Ook is het mogelijk om voer te doseren. Hiervoor kan middels een hendel het toerental van de turbine teruggeschakeld worden naar 270 omw./min. De bediening vindt plaats via een elektrische bedieningskast.

KUHN_9563_300dpi KUHN_9565_300dpi