Favoriet

Voertechniek

Nieuwe Quickfeed mengdoseerwagen van Schouten

De nieuwe mengdoseerwagen van Schouten Machines, de Quickfeed MDW, is klaar voor de praktijk. Dat meldt de fabrikant. De nieuwe mengdoseerwagen heeft onder meer vier verticale freeswalsen.

Door de verticale walsen die voorzien zijn van agressieve messen wordt op vier plekken tegelijk voer afgenomen en gemengd. Door het schroefvormige systeem van de walsen worden mais en kuilgras, mits laag voor laag geladen, goed gemengd. De Quickfeed kan ook vierkante en ronde balen verwerken.

Twee types

De Quickfeed kan uitgevoerd worden met een hydraulisch bedienbare afsluitdeur. De bodemplaat van de Quickfeed mengdoseerwagen is gemaakt van slijtvast kunststof en is voorzien van extra slijtstrippen waarover de bodemketting loopt. De bodemketting wordt hydraulisch aangedreven en de snelheid is traploos regelbaar. De wagen heeft een zelfdragende bak waaronder een enkele as of een tandemas met weegsysteem gemonteerd kan worden. De Schouten Quickfeed mengdoseerwagen is leverbaar in 2 types; MDW180 en MDW220, met een bakinhoud van respectievelijk 18 en 22m³.

Schouten

Schouten_MDW

Gerelateerde artikelen