Favoriet

Stalinrichting

Nieuwe L4C ledverlichting van Lely

Lely introduceert een nieuw ledverlichtingssysteem. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor melkveestallen. Lely L4C (Light for Cows) LED zorgt volgens de fabrikant voor zowel de melkkoeien als veehouders voor een perfect lichtniveau, -verspreiding en -schema.

Lely L4C LED is ontwikkeld om een optimale lichtverspreiding in de stal te garanderen. De ledlampen zijn dimbaar en elke armatuur (draagconstructie voor lichtbronnen) heeft haar eigen verbinding met een bedieningseenheid. De lichtintensiteit wordt afhankelijk van de plaatsing van de armaturen afzonderlijk ingesteld. In combinatie met een lichtsensor weet het systeem precies hoeveel licht er nodig is en verhoogt het de lichtopbrengst als het donkerder wordt en vice versa. De bediening kan een zonsopkomst en -ondergang simuleren om te zorgen voor een natuurlijke lichtcyclus en een optimaal dierenwelzijn. Op die manier levert het systeem de hele dag het meest geschikte lichtniveau in de stal.

Rode nachtlampen

De armaturen worden standaard geleverd met geïntegreerde rode nachtlampen. Rood licht is moeilijk zichtbaar voor koeien en daarom geschikt om ’s nachts de stal mee te verlichten als de veehouder de stal in moet. Minder armaturen en geïntegreerde nachtlampen verminderen de installatiekosten aanzienlijk, zo meldt Lely.

Bestand tegen vocht

De lampen zijn bestand tegen vocht, ammonia en stof.  Een thermische beveiliging dimt automatisch het licht als de temperatuur in de armatuur te hoog wordt en indien noodzakelijk wordt de lamp uitgeschakeld. Zo wordt eventuele schade voorkomen. De armaturen zijn ook uitgerust met een overspanningsbeveiliging.