Favoriet

Voederwinning

Nieuwe hark en frontmaaiers van Kuhn

Bij machinefabrikant Kuhn is de nieuwe 13 meter brede hark een opvallende noviteit. De cirkelhark heeft een gesloten hydraulisch systeem, waarmee de omtreksnelheid van elke cirkelhark elk afzonderlijk kan worden aangestuurd.

De voorste twee rotoren zijn met parallellogrammen uitschuifbaar voor een werkbreedte van 8,40 m tot 12,50 m. Op het perceel kunnen de rotoren tijdens wenden alle horizontaal worden geheven.  Voor transport blijft de hoogte onder 4 meter. Demontage van tanden is niet nodig.

Kuhn_13mhark

Frontmaaiers

Kuhn introduceert naast de brede hark ook twee nieuwe frontmaaiers , de 3125 (met een werkbreedte van 310 cm) en de 3525 (met 3,50 m werkbreedte). Beide maaiers zijn voorzien van Liftcontrol, om de druk op de grond te beperken.

Om het gemaaide gras niet vast te rijden met de trekkerbanden kunnen de beide frontmaaier worden uitgerust met twee zwadtrommels, waardoor de breedte van het zwad wordt beperkt tot 130 cm. Bij zware trekkers met voldoende vermogen is de frontmaaier te combineren met een of twee brede maaier in de achterste hefinrichting.

Kuhn