Favoriet

Stallenbouw

Aannemers voor inno-flex stallen Dairy Campus bekend

Hollema Bouw, Agriprom en V-stal gaan in teamverband de zogenaamde inno-flex stallen op de Dairy Campus bouwen. Dat meldt de Dairy Campus op haar website. Het eerste idee voor de zogenaamde ‘inno-flex’ stallen ontstond vanuit een soort overdekte weide, een bodem zoals in de weide maar dan met beschutting voor de dieren tegen zon, wind en neerslag.

Van de twee stallen biedt één ruimte voor innovaties omtrent de vertrouwde, maar nog niet uitontwikkelde ligboxenstal. Het doel is flexibele ruimte te bieden voor het verder ontwikkelen en testen van ideeën op het gebied van huisvesting, voeren, inrichting, automatisering, ligbedden, loopvloeren, beweiding enzovoorts.

Eind april oplevering

Diverse partijen hebben zich afgelopen maanden over dit verzoek gebogen en dit heeft geleid tot een aantal aanbiedingen en ontwerpen. Na het beoordelen van de inschrijvingen is de opdracht dus gegund aan de combinatie Hollema Bouw, Agriprom en V-Stal. De planning is dat er in januari kan worden gestart met de bouw en dat de ‘inno-flex’-stallen eind april 2016 worden opgeleverd.

Gerelateerde artikelen