Favoriet

Voertechniek

V-Dairy Feeder BvL in nieuw jasje

De Duitse fabrikant Bernhard van Lengerich heeft het voermanagement systeem V-Dairy Feeder voorzien van een nieuw jasje. Voornaamste verandering is de eenvoudige structuur waarin de gegevens worden weergegeven.

De Duitse fabrikant Bernhard van Lengerich (BvL) heeft het voermanagement systeem V-Dairy Feeder voorzien van een nieuw jasje. Voornaamste verandering is de eenvoudige structuur waarin de gegevens worden weergegeven.

Met het managementsysteem worden de voedingstromen bijgehouden en des gewenst meteen zichtbaar. Bij de introductie van de V-Dairy Feeder in 2013 was kostenbesparing het belangrijkste doel.

Verschillende rantsoenen kunnen ingevoerd worden via web-based software. Daarvoor is een internetverbinding nodig. Op die manier kan op afstand het voeren gemanaged worden. BvL laat weten dat een installatie van de software op een PC niet noodzakelijk is, aangezien meteen na invoeren in de V-Dairy Feeder de gegevens naar een externe webserver worden verstuurd. Daar wordt alles opgeslagen en beschikbaar voor de veehouder. De externe server stuurt de gegevens naar de voermengwagen die voorzien is van een dataontvanger.

Gerelateerde artikelen