Favoriet

Stalinrichting

Calfotel Open Top-kalveriglo met kunststof rooster

De Open Top-kalveriglo’s van Calfotel, kunststof kalveriglo’s voor binnen op roosters met zwenkwielen, waarvan de top grotendeels open is, worden voorzien van een kunststof in plaats van hardhouten rooster.

De hardhouten roosters bestonden uit twee delen, een metalen frame met zwenkwielen en de houten roosters zelf. Bij de nieuwe kunststofroosters zijn de zwenkwielen en het kunststofrooster geïntegreerd. Het metalen frame is dus verdwenen.

Opklappen en reinigen

De iglo staat op het verrijdbare rooster. Aan de voorkant scharnieren beide ten opzichte van elkaar. Zo kun je de iglo voorover kantelen. Zowel het rooster als de iglo zijn dan makkelijk te reinigen. Vervolgens kun je het rooster tegen de rechtopstaande iglo klappen en zo de onderkant van het rooster ook makkelijk reinigen. De Open Top-iglo’s zijn verkrijgbaar in enkelvoudige uitvoering, maar ook dubbele of trippeluitvoering waarbij twee of drie iglo’s op één rooster staan.

Hygiënischer

Het kunststofrooster is grofkorrelig aan de bovenkant zodat het kalf grip heeft. Het voordeel van kunststof zou vooral zijn dat het hygiënischer is.

De Calfotel Open Top is verkrijgbaar vanaf 2016. Importeur VDK Products toont de iglo’s op de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem op 17, 18 en 19 november.

151112_Calfotel_iglo_1 151112_Calfotel_iglo_2

Gerelateerde artikelen