Favoriet

Voederwinning

Pöttinger komt met TOP 962 C-hark

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger komt met een nieuwe brede twee-elements hark met middenafleg. Met elementen met een doorsnede van 4,3 meter, harkt de Pöttinger TOP 962 C maximaal 9,6 meter breed.

De  elementen zijn hydraulisch verstelbaar waardoor een harkbreedte tussen 8,9 en 9,6 meter gehanteerd kan worden. De zwadbreedte varieert daarbij van 1,3 tot 2 meter. De transporthoogte is 4,6 meter, door per element vier tandarmen te demonteren, reduceer je die hoogte tot 3,85 meter. Moet je tijdens transport over obstakels, dan zijn de opgeklapte elementen bovendien 60 cm te heffen. De 962 C is het nieuwe alternatief voor de bestaande Pöttinger Top 972 C.

Multitast-wiel

De elementen zijn onafhankelijk van elkaar voorzien van een overbelastingsbeveiliging en van een vrijloopinrichting. De elementen hebben een zeswielig wielstel. Het Multitast-wiel is optioneel en ook naderhand te monteren. Het wiel zit voor iedere rotor van de getrokken hark en moet zorgen voor preciezere bodemvolging door de harkelementen.

20160413_Pottinger_Poettinger_hark_TOP-962-C_middenafleg_1