Favoriet

Voederwinning

Vicon breidt gedragen schudderlijn uit

Machinefabrikant Vicon breidt de schudderlijn uit met drie nieuwe gedragen schudders; de Fanex 684, 904 en de 1124. Met de komst van de nieuwe schudders is de gedragen schudderserie van Vicon compleet.

Machinefabrikant Vicon breidt de schudderlijn uit met drie nieuwe gedragen schudders; de Fanex 684, 904 en de 1124.  Met de komst van de nieuwe schudders is de gedragen schudderserie van Vicon compleet.
De Fanex 904 is in transportstand 3,75 meter hoog.

De Fanex 684 beschikt over zes rotoren en heeft een werkbreedte van 6,8 meter. De 904 werkt met acht rotoren op een werkbreedte van 9,00 meter. De schudders zijn voorzien van aluminium beschermbeugels. Deze beugels zijn licht, maar wel sterk genoeg om de rotoren goed af te schermen. Verder reduceren de beugels trillingen in het frame. Dit voorkomt schade, aldus de fabrikant.
De aluminium buizen schermen de rotoren af.

Transport

In het draaipunt van de buitenste rotoren zit een HexaLink vingerkoppeling systeem. Het buitenste deel van het frame klapt hierdoor in transportstand volledig op. De transporthoogte komt bij de 9.00 uit op 3,74 meter. Ook de 1124 blijft onder de 4,00 meter. De overige rotoren worden aangedreven via dubbele kruiskoppelingen. De tandarmen op de rotor zijn plat. Deze vorm kan meer kracht aan en buigt bij zwaarder gras niet om. Iedere rotor telt zes tandarmen.
Dankzij de vingerkoppeling klapt het frame van de buitenste rotoren volledig om.

Grootste gedragen schudder

Volgens de fabrikant is de Fanex 1124 met een werkbreedte van 11,20 meter de grootste gedragen schudder op de Nederlandse markt. Iedere rotor zit op een apart frame. Tussen de framedelen zit een scharnierpunt. Volgens de fabrikant volgt iedere rotor hierdoor de bodem. De vernieuwde stabilisatoren zorgen voor een goede en rustige volging van het werktuig achter de trekker.
De Fanex 1124 blijft in transportstand onder de 4 meter.

De vernieuwde stabilisatoren zorgen voor een goede volging achter de trekker.

Gerelateerde artikelen