Favoriet

Voederwinning

Nieuwe Pöttinger Novacat-vlindermaaier: A10

De Novacat A10 is de nieuwe trippelmaaier van Pöttinger die in Nederland vooral de loonwerkers zal aanspreken. De A10 is voorzien van een tanden- of rollenkneuzer en maait met een frontmaaier van 3 meter tussen 8,80 en 9,56 meter breed.

Wordt de Pöttinger Novacat A10 gecombineerd met een 3,5 meter brede frontmaaier, dan kan tot  10,2 meter breed gemaaid worden. De overlap is dan nog altijd 2 maal 20 cm. Beide maaidekken van de A10 hebben een side shift van 40 cm. Op de kopakker worden de maaidekken tot 55 cm hoogte geheven. Bodemdruk en -ontlasting worden hydraulisch geregeld.

 Y-overbrenging

Met de zogenoemde Y-overbrenging zijn niet langer groothoek-tussenaftakassen nodig terwijl wel lange tussenaftakassen gebruikt kunnen worden. Een nieuwe aanrijdbeveiliging zorgt dat de maaidekken bij aanvaring met een obstakel naar achter en omhoog bewegen. De A10 blijft bij transport onder vier meter met een bodemvrijheid van 28 cm. De vlinder kan op standaards in transportstand worden ingeschuurd. Afhankelijk van de uitvoering is de transportbreedte tussen 2,7 en 3,15 meter.

Isobus

Bediening en instellen gaat via de Select Control-terminal of via de isobus compatibele Power Control die uit de voeren kan met een load sense hydraulieksysteem. De terminals bevatten bovendien het onderhoudsschema en attenderen op onderhoud dat uitgevoerd moet worden. Olie in de maaibalk en de aandrijving moet om de 250 werkuren worden ververst.

20160817_Pottinger_novacat_A10_2_resize 20150817_Pottinger_novacat_A10_1