Favoriet

Mesttechniek

SIMA 2017: Mirobot-mestrobot voor grote stallen met dichte vloer

De Franse Mirobot 3.0-mestschuifrobot schuift de breedte van de loopgangen in één werkgang. De robot volgt een in het beton gelegde draad. De breedte is met verschillende uitrustingen naar wens in te stellen.

De Franse Mirobot 3.0-mestschuifrobot schuift de breedte van de loopgangen in één werkgang. De robot volgt een in het beton gelegde draad. De breedte van de robot is met verschillende uitrustingen naar wens in te stellen.

De Mirobot 3.0 heeft vier wielen en stuurt als een schranklader. De elektromotor links of rechts verandert van toerental en zo kan de Mirobot de bocht om. Hij kan dus meerdere gangen in een stal schuiven. De ‘vleugelschuiven’ kunnen in bochten naar elkaar toe klappen en worden ook voor achteruitrijden geheven. Aan de voor- en achterkant is de Mirobot voorzien van een veiligheidsbumper zodat die stopt bij een aanvaring. Onder de kap liggen twee 12-Volts gelaccu’s. Het oplaatstation zit aan het begin van de route. Voor het aansturen en instellen is er een display in de stal die ook vanuit een app te gebruiken is. Met de app bedien je maximaal vijf robots.

2 tot 5,5 meter breed

De Mirobot 3.0 drukt een ton en weegt zelf circa 1.500 kg afhankelijk van de uitrusting. De robot is 44 cm hoog en het basis deel 144 cm breed. Het bereik in de breedte is aanpasbaar aan de gangbreedte en te varieren tussen 2 en 5,5 meter. Op de tekentafel van de Franse fabrikant Miro ligt een roterende borstel die het achterste deel van de ligboxen met rubbermat mee veegt tijdens het schuiven. Miro maakt onder meer mestschuiven, maar ook machines voor de bewerking en distributie van mest zoals, stalmeststrooiers.

20170301_sima_mirobot_1 20170301_sima_mirobot_2 20170301_sima_mirobot_3

Gerelateerde artikelen