Favoriet

Voertechniek

Nieuwe voermengwagen van Bevepro

Bevepro komt met een serie Evolution voermengwagens op de markt. De Yukan Titan is met drie assen en drie vijzels de grootste in de serie van het bedrijf uit het Drentse Emmen.

De Titan heeft drie vijzels die in de hoogte driekwart van de mengkuip bereiken. De zogeheten Triple mixer heeft een cross-over vijzelsysteem. Dat betekent dat de messen aan de vijzels, vier per vijzel, in elkaar overlopen.

De nieuwe serie voermengwagens van Bevepro heeft een weegsysteem dat volgens de makers tot op 1 procent nauwkeurig het gewicht in de kuip meet. De keuze van de wielen is afhankelijk van de af te leggen afstand en het gewicht dat vervoerd moet worden. Een camera aan de achterkant van de wagen biedt via het scherm in de trekkercabine een goed zicht.

Bevepro heeft de losband van de Evolution wagens voorzien van zelfsmerende lagers. De losband kan aan de voor-, zij- of achterkant gemonteerd worden. De hoogte van de losband is naar wens in te stellen. Bevepro laat weten dat het naast de introductie van de voermengwagens binnenkort ook de markt op gaat met kippers en mestverspreiders.