Favoriet

Voederwinning

Nieuwe kleine Claas Volto-schudders

Claas heeft ook de kleine Volto-schudders vernieuwd. De grotere modellen kregen al in 2013 een update. De modellen Volto 45, 55 en 65 zijn nu ook voorzien van het Max Spread-principe met gebogen tandarmen en de Permalink-vingerkoppelingen.

De gebogen Max Sprad-tandarm maakt dat de tanden een slepende beweging maken en moet de tanden langer aan de grond houden. De vingerkoppelingen maken het mogelijk twee elementen tot 180 graden ten opzichte van elkaar op te klappen en zijn onderhoudsvrij. Bij ieder scharnierpunt van het frame grijpen vingers in elkaar. De constructie van de koppelingen is zo dat de elementen in transportstand kunnen draaien. De stuurinrichting van de schudder blokkeert bij heffen vanzelf. Voor opklappen moet je eerst aan een touwtje trekken. Een enkelwerkend hydrauliekventiel is wel voldoende. Net als bij de grotere Volto’s, hangt de omstandersbeugel aan met glasvezel versterkte kunststof armen.

Nachtzwad en dieptewiel

De nieuwe Claas Volto 45 heeft vier elementen met een doorsnee van 1,5 meter en schudt daarmee 5,2 meter breed. De Volto 55 heeft vier elementen van 1,5 meter en schudt 5,2 meter breed. De zes-elements Volto 65 heeft dezelfde elementen als de 45 en schudt daarmee 6,4 meter breed. Ze vervangen de huidige Volto’s 45, 52 en 64. Claas laat weten dat ze voor volgend seizoen leverbaar zijn.

De optie voor een aandrijving waarmee ook een zogenoemd nachtzwad (tussen twee elementen een zwad door een lager toerental) gemaakt kan worden is leverbaar op de nieuwe kleine Volto’s alsook een dieptewiel onder de aanbouwbok.