Favoriet

Algemeen

Agritechnica 2017: Krone BaleCollect 1230

Machinebouwer Krone toont op Agritechnica de BaleCollect 1230. Het is de eerste balenverzamelwagen in het programma van Krone.

De BaleCollect is in arbeidsstand 4,3 meter breed en 3,2 meter lang. Maximaal kan de wagen drie balen met een lengte van 2,7 meter aan. De BaleCollect heeft een hydraulisch verstelbare dissel. De wagen wordt tijdens transport ontkoppeld van de pers en volgt als een gewone aanhangwagen achter de pers (transportlengte 3,9 m).

Transport

Bij transport liggen de opklapbare zijdelen op het middendeel van de verzamelwagen. Daarmee is de totale transportbreedte onder de 3 meter. De verzamelwagen wordt als een aanhangwagen achter de BiG Pack meegetrokken. In arbeidspositie op het veld wordt de hydraulische dissel ingeschoven zodat de verzamelwagen direct achter het perskanaal staat. Vervolgens worden de wielen hydraulisch ontgrendeld en kunnen die zich vrij bewegen.

Aflegsensor

De balen komen uit de Big Pack op de aflegsensor van de BaleCollect terecht. Daarna wordt de baal door middel van een zijdelings schuifsysteem naar de zijkant geschoven. Bij de eerst volgende baal wordt deze naar de tegenovergestelde zijde geschoven. Als de laatste baal in het midden van de twee andere balen ligt, worden alle drie de balen afgelegd op het veld. De verzamelwagen is voorzien van een weeginrichting.

Gerelateerde artikelen