Favoriet

Automatisch melken

Lely introduceert Astronaut A5

Tijdens de Lely Future Farm Days heeft de fabrikant uit Maassluis een nieuwe Astronaut geïntroduceerd. De A5. De nieuwe melkrobot is te gebruiken in combinatie met de voorganger, de Astronaut A4.

De nieuwe A5 heeft een nieuwe hybride arm, dat moet voor verbetering van het koecomfort zorgen. Tijdens het melken kan die arm de bewegingen van de koe direct volgen en meteen corrigeren waar nodig. Ook heeft de A5 het Teat Detection System (TDS). Dat systeem zorgt voor een snelle aansluiting van de tepelbekers. Met datzelfde systeem worden de spenen na het melken nog eens gescand om vervolgens nauwkeurig het een uierverzorgingsmiddel aan te brengen.

Gebruikersinterface

De A5 heeft ook een nieuw ontworpen gebruikersinterface. Op dat scherm staat alle relevante informatie waaronder koe-specifieke routes en dagelijkse onderhoudstaken.

Wereldwijd getest

Het complete systeem heeft opnieuw de tekentafel gezien. In aanloop naar de officiële introductie is de A5 getest bij dertig melkveehouders wereldwijd, samen goed voor meer dan twee miljoen melkingen.

Gerelateerde artikelen