Favoriet

Mesttechniek

Nieuwe bemester van TBL Techniek

TBL Techniek uit Lettele (O) komt met een nieuwe schijvenbemester. De bemester kenmerkt zich door het schaar-opklapsysteem en is 9,75 meter breed.

In 2016 kwam het bedrijf al met een bemester van 15,0 meter breed, maar volgens de fabrikant vonden klanten het in- en uitklappen te lang duren. Dit is niet zo erg bij gebruik in een sleepslangsysteem, maar bij gebruik achter een mesttank of zelfrijder moet de machine veelvuldig worden in- en uitgeklapt. Een zo breed mogelijke bemester die uit drie in plaats van vijf delen bestaat is het resultaat. Door de wettelijke transporthoogte van 4 meter bleef de werkbreedte beperkt tot 9,75 m.
(tekst gaat verder onder de foto)
Door het schaar-opklapsysteem met schoren naar beide uiteinden is de bemester steviger en lichter volgens TBL Techniek.

De bemester kenmerkt zich door het schaar-opklapsysteem waarbij twee schoren naar de uiteinden van de bemester voor stevigheid zorgen. Volgens TBL is het frame daardoor sterker maar ook lichter. Het hoofdframe van de bemester kan pendelen, waardoor deze voor een goede bodemvolging zorgt. De mestverdeler komt van Vogelsang. Er is keuze in bemesterelementen: dubbele schijf, dikke schijf en dunne schijf met kouter. De afstand tussen de schijven is 18,75 cm. Automatische smering is standaard, sectie-afsluiting is optie.

Gerelateerde artikelen