Favoriet

Mesttechniek

ATH 2018: nieuwe combi-schijvenbemester van Fliegl

Het Duitse Fliegl staat op Agrotechniek Holland met een nieuwe combi-schijvenbemester. De bemester is geschikt voor mestinjectie op gras- en bouwland.

Volgens de fabrikant is het een graslandbemester die zonder technische aanpassingen ook kan worden ingezet op bouwland. De bemester kenmerkt zich door grote (gekartelde) schijven van 53 centimeter die onder een hoek in de grond gebracht worden. Op het moment dat de snede even open is spuit de bemester mest via de schijf in de gleuf. Door de schijven schuin te stellen op de rijrichting veranderd de graslandbemester in een schijveneg die de mest gelijktijdig inwerkt. De bemester is beschikbaar in 3.0, 6.0 en 8.0 meter werkbreedte. Een 6-meter schijvenbemester weegt 1.500 kg. De werkdiepte is traploos instelbaar met behulp van loopwielen.

(tekst gaat verder onder de foto)

Vijzelverdeler

Bijzonder aan de bemester is dat deze is voorzien van een horizontale vijzelverdeler. De verdeler zorgt ervoor dat voorwerpen die niet in de mest thuis horen worden afgevoerd naar de opvangbak naast de verdeler. Verstoppingen door bijvoorbeeld stenen en blokjes van koeienpoten moeten op die manier worden voorkomen.
De prijs van de schijvenbemester begint bij zo’n 30.000 euro voor een versie van 6.0 meter breed.

Gerelateerde artikelen