Favoriet

Voertechniek

Kuhn Euromix 3CL mengwagen met drie vijzels

Machinebouwer Kuhn heeft het programma van Euromix voermengwagens uitgebreid met de 3 CL-serie. De mengwagens hebben drie verticale vijzels en zijn er met een bakinhoud van 28, 33, 39 en 45 kuub.

De vijzels hebben zeven asymmetrische tanden. De messen werken tegen twee tegenmessen aan om het mengen te bevorderen. En een dwarsafvoerband aan de voorzijde, die we kennen van de kleine Kuhn Profile 1 en 2, is ook beschikbaar op de grote mengwagens in de 3 CL-serie. Achteruitworp links of rechts van de wagen is een optie, net als het Kuhn Intellimix besturingssysteem dat de vijzels aandrijft. Daarmee zou het startkoppel met de helft gereduceerd worden. Handig is dat Intellimix automatisch de snelheid van de vijzels aanpast aan de hoeveelheid voer in de mengkuip. Daardoor wordt er minder vermogen van de trekker gevraagd.

Alle mengwagens in de serie hebben een anti overloopring. Daarmee wordt verlies van voer zo veel mogelijk voorkomen. De nieuwe mengwagens zijn volgens de fabrikant geschikt voor melkveebedrijven met 140 tot 360 koeien.

Gerelateerde artikelen