Favoriet

Voertechniek

Weegsysteem Kuhn Profile voermengwagens op smartphone

Kuhn rust met ingang van vandaag (1-9-2021) de getrokken Profile voermengwagens uit met een nieuw weegsysteem. Het nieuwe systeem gaat gepaard met een app voor de smartphone of tablet. De Profile-serie is er met een inhoud van 4 tot 45 kuub.

Bij het nieuwe Datamix weegsysteem bestaat de keuze uit Datamix View en Datamix Control. Met Datamix View hebben gebruikers vanuit de cabine met behulp van de app op een telefoon of tablet toegang tot de belangrijkste functies van de weegterminal die op de mengwagen is gemonteerd. Dat betekent dat met de applicatie de volgorde van de te laden producten te veranderen is, het te laden gewicht gewijzigd kan worden en met de app is het totale of gedeeltelijke gewicht te zien. Tot slot kan het nettogewicht automatisch gereset worden.

De meer uitgebreide applicatie Datamix Control biedt de mogelijkheid alle functies van de mengwagen en alle gegevens van de weegterminal op de smartphone of tablet te zien. Te weten: rantsoenprogrammering, restantenbeheer, mengtijd per rantsoen instellen en historie van alle gegevens om verbruiksrapporten op te stellen per ingrediënt en per rantsoen.

Gerelateerde artikelen