Favoriet

Voederwinning

Claas Disco Contour met werkbreedte van 4,2 meter

Machinebouwer Claas breidt het programma van Disco schijvenmaaier uit met de Disco 4400 Contour. De achtermaaier heeft een werkbreedte van 4,2 meter, middenophanging en is voorzien van Active Float.

De nieuwe achtermaaier heeft een nieuw diagonaal vector-opklapmechanisme. Daarmee kan de machine veilig worden vervoerd met een hoogte van minder dan vier meter. Door de golfvorm zijn de aandrijftandwielen van de maaischijven ver naar voren gemonteerd voor zoveel mogelijk overlap. De tanden grijpen op twee plaatsen in elkaar. Zowel de messen als de kappen zijn vanaf nu bij alle Disco maaibalken rood gespoten om mogelijke vergissingen bij het verwisselen uit te sluiten.

Laag aftakastoerental

De Disco heeft onder normale omstandigheden genoeg aan een aftakastoerental van 850 rpm. Als optie kan het maaisel ook worden afgelegd als dubbel zwad. Daarvoor worden twee zwadtrommels aan de binnenzijde van de vierde en vijfde schijf gemonteerd, waardoor een smaller en breder enkel zwad ontstaat.

De maaibalk is in het zwaartepunt van het midden opgehangen. Een instelbare spiraalveer zorgt er daarbij voor dat de maaibalk gelijkmatig op de grond wordt neergezet bij het neerlaten. Twee trillingsdempers de maaibalk stabiliseren bij het opheffen. De twee draaipunten van de maaiarm dwars op de rijrichting moeten zorgen voor goede aanpassing aan de bodem op oneffen oppervlakken en bij het maaien op taluds.

Oplegdruk van maaibalk aanpassen

Met Active Float kan de oplegdruk van de maaibalk met behulp van regelventielen vanuit de trekker worden aangepast. De ingestelde druk wordt op een manometer op de aanbouwbok weergegeven. Als de machine wordt weggezet, vergrendelt een mechanische pal de ontlasting, zodat de hydrauliekdruk behouden blijft. De druk kan ook worden afgelaten, in dat geval hoeft de mechanische pal niet te worden gebruikt.

Gerelateerde artikelen