Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Fendt introduceert Guide Connect, door navigatie via de satelliet en een rechtstreekse draadloze verbinding, werkt een tweede trekker in hetzelfde veld onbemand in een andere werkgang.

De eerste trekker vertelt de bestuurderloze trekker waar hij obstakels moet mijden en waar hij moet draaien. Via de Vario-Terminal stelt de gebruiker de volgafstand en de werkbreedtes in en uiteraard ook welke van de twee trekkers onbemand zijn werk moet doen.

Stoppen

Om obstakels te mijden kan de chauffeur op de eerste trekker de volgende trekker opdracht geven tijdelijk de bestuurde trekker exact te volgen in plaats van te volgen in de volgende werkgang. Omdat Fendt vindt dat veiligheid voorop staat, is de tweede trekker van een noodstop voorzien. Wanneer het signaal van de satelliet of eerste trekker wegvalt, stopt de volger met wat hij doet en wordt de motor afgezet. Dat gebeurt wanneer de afstand tot de eerste trekker te groot of te klein wordt.

Diesel op

Behalve luisteren, vertelt de tweede trekker onder andere hoe hard hij rijdt, hoeveel toeren de motor draait. Ook als de diesel op dreigt te raken, geeft hij een seintje. In de toekomst wil Fendt de volgende trekker voorzien van meer mogelijkheden en omgevingssensoren.

Gerelateerde artikelen