Wereldrecord maaidorsen met 303 maaidorsers

Met 303 maaidorsers werd op zaterdag 4 augustus het wereldrecord maaidorsen met zoveel mogelijk maaidorsers tegelijk, gedurende minimaal vijf minuten, in één veld verbroken.

Het oude record werd met 244 maaidorsers behaald in de Canadese provincie Saskatchewan. Dat werd zaterdag verbroken in de naastgelegen provincie Manitoba op een veld van 121 hectare waarvan 101 hectare gedorst werd. De overige 20 hectare bood plaats aan onder meer de toeschouwers. In zeven minuten was de 101 hectare tarwe gedorst.

De maaidorsers dorsten op zwad gemaaide tarwe met een pick-up en dus niet met brede maaiborden. Zo kunnen we meer maaidorsers naast elkaar dorsen. Het initiatief kwam van de organisatie CCI, gevestigd in de plaats Winkler waar het nieuwe Guinness World Record gevestigd werd. Het doel was geld ophalen om kinderen in ontwikkelingslanden middels jeugdkampen kennis te laten maken met Christelijke religie volgens de lokale gebruiken. CCI staat voor Children’s Camp International.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.