Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Blog

Boer zijn is enorm populair dankzij de app!

Boer zijn is nog nooit zo populair geweest als vandaag de dag! Dit is allemaal te danken aan de app. Op de smartphone worden boerderijspellen als Hay Day, Landleven aan zee en Farmville massaal gespeeld. In een boerderijspel is het de bedoeling om je eigen boerderij zo groot mogelijk te maken, zodat je net als in het echte leven de beste, grootste en rijktse boer van de omgeving zult worden.

20131117_gertjan_zegwaardBoer zijn is nog nooit zo populair geweest als vandaag de dag.  Dit is allemaal te danken aan de app. Op de smartphone worden boerderijspellen als Hay Day, Landleven aan zee en Farmville massaal gespeeld. In een boerderijspel is het de bedoeling je eigen boerderij zo groot mogelijk te maken,  zodat je net als in het echte leven de beste, grootste en rijkste boer van de omgeving zult worden.

Over het algemeen zijn alle online boerderijspellen aan elkaar gelijk. Je moet een boerderij opbouwen,  gewassen telen en het vee goed verzorgen. Geef veel aandacht aan je gewassen en het vee voor een hoog rendement. Via de sociale media is het mogelijk om vrienden uit te nodigen als nieuwe buren. Met de buurman kun je weer (ruil)handel bedrijven. Een groot verschil met de werkelijkheid is, dat je niet één keer per jaar oogst maar elke koffiepauze.

De populariteit van gratis boerderijspellen zijn ongekend. Volgens de website thinkgaming.com wordt Hay Day op de iOS Apple door meer dan 3.000.000 mensen gespeeld en komen er dagelijks 20.000 nieuwe spellers bij. Google play geeft aan dat de app meer dan 10.000.000 keer is gedownload.

Veel gratis spelletjes bieden de mogelijkheid om met echt geld extra’s te kopen. Echt geld in de vorm van een creditcard of via het krediet dat je op jouw iTunes account hebt staan. Dankzij je eigen investering kom je gemakkelijker verder in het spel. Kleine investeringen van twee euro zijn vaak voldoende. Het is zelfs mogelijk om voor derden te gaan telen. Zo wordt er op marktplaats.nl handel gedreven in goederen die weer in de boerderijgames verdiend zijn. Volgens Wikipedia is in Farmville het duurste virtuele boerderijdier ooit verkocht. Het ging hierbij om een fazant en bracht meer dan 1.500 euro op.

Het betaalmodel Free to Play loont en kan ontzettend interessant zijn. Door de vele spelers die allemaal kleine micro transacties doen, halen de ontwikkelaars van Hay Day, alleen al via het Apple platform, meer dan 350.000 euro per dag binnen. Voor Apple krijgt daarvan 30 procent fooi. Alle inkomsten van de verschillende platforms bij elkaar opgeteld, levert een “simpel” boerderijspel zo’n 1.000.000 euro op per dag aan omzet!

Laatste weetje: op 15 oktober 2013 is het bedrijf achter Hay Day overgenomen voor ruim 1,1 miljard euro door een  Japanse telecommunicatiebedrijf.

20140120_hay day

Gerelateerde artikelen