Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bewaring

Kleine elektrische kanaalreiniger van De Lange Heikant

Aardappelopslag- en machinereparatiebedrijf De Lange Heikant uit Overloon komt met een kleine, elektrische kanaalreiniger. De machine past in kanalen van 45 cm hoog en 72 cm breed.

In 2014 ontwikkelde Gert de Lange een kanaalreiniger om onder meer de ventilatiekanalen in aardappelopslagloodsen leeg te maken. Met een schuifbord of bak schuift de reiniger op rupsen het vuil naar het eind van de kanalen waar je het weg schept.

Later ontwikkelde De Lange Heikant een grotere kanaalreiniger die met een frontlader ook hoog kan lossen. Handwerk komt er dus niet meer aan te pas. Nu heeft De Lange Heikant dus ook een zeer compacte, elektrische kanaalreiniger.

De nieuwe kleine kanaalreiniger van De Lange Heikant past in ondergrondse kanalen of gangen met een hoogte van 45 cm en een breedte van 72 cm. De kanaalreiniger zelf is 40 cm hoog, 70 cm breed en 90 cm lang.

Aggregaat

Diepteregeling voorkomt vast rijden in het losse zand. Moet de reiniger te zwaar drukken, dan gaat de bak iets omhoog. Hij is voorzien radiografische besturing en heeft camera’s aan boord. De aandrijving is elektrisch, via een accupakket. Het accupakket kan tijdens het werk door een aggregaat worden opgeladen die je heel snel achterop de kanaalreiniger monteert. Met enkel accu’s werkt de kanaalreiniger circa anderhalf uur.

Gert de Lange won met de voorganger van deze machine de innovatieprijs van Rabobank Land van Cuijk. De Lange Heikant gebruikt de kanaalreinigers zelf om kanalen te reinigen in opdracht, maar brengt de machines ook op de markt.

kanaalreiniger

Gerelateerde artikelen