Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Het lukt - blog
Favoriet

Blog

Het lukt

Aardappelen zijn zo goed als niets meer waard. De suikerprijzen dalen. Machines worden niet of nog maar mondjesmaat gebouwd omdat onderdelen niet meer beschikbaar zijn.

Aardappelen zijn zo goed als niets meer waard. De suikerprijzen dalen. Machines worden niet of nog maar mondjesmaat gebouwd omdat onderdelen niet meer beschikbaar zijn.

Het coronavirus, of liever de maatregelen om het in te dammen, hebben niet alleen een grote impact op de manier waarop we samenleven, maar ook op uw bedrijf en bedrijfsvoering. Wie nu nog vrije aardappelen in de schuur heeft, zal zich terecht afvragen of die straks nog wel voor koeienvoer weg kunnen. Het is bijna onmogelijk om de effecten van het virus in te schatten. Wel weet ik dat de maatregelen ook effect zullen hebben op de manier waarop we Landbouw-Mechanisatie de komende tijd maken. Al tijdens het samenstellen van dit nummer werd duidelijk dat we anders moeten werken. In plaats van naar het noorden van het land te rijden voor een interview, bleef ik thuis om via een conference-call via de computer met twee jonge robotloonwerkers te praten over hun nieuwe bedrijf. Dat is wennen. Voor iedereen. Zelf vind ik maar weinig leuker dan een persoonlijk gesprek. Eentje waarbij je kunt zien welke foto’s er in het raamkozijn staan en welke oorkondes er aan de muur hangen. Eentje waarbij je de schuur ingaat om de machines te bekijken of waarbij je even een rondje langs de gewassen maakt. Zo’n gesprek waarbij je uit een bijzinnetje of een gezichtsuitdrukking zoveel extra informatie haalt. Een gesprek, waarbij de inrichting van de kamer of een opmerking van een binnenvallende secretaresse veel, zoniet alles, zegt over de gesprekspartner. Zaken die ik tijdens het gesprek met Han Hilbrands en Jeroen Wolters, verderop in dit nummer van LandbouwMechanisatie niet heb kunnen waarnemen. En je ziet, uiteindelijk lukt het om er een informatief verhaal van te maken. Net zoals het u zal lukken om – zolang u gezond blijft – deze vervelende tijd door te komen. 

Gerelateerde artikelen