Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Blog

Farming Simulator 22: ‘Boeren naar een hoger niveau’

Met Farming Simulator 22 tilt Giants Software het virtuele boeren naar een hoger niveau. Het spel is realistischer en heeft een breder scala aan trekkers en machines.

Met Farming Simulator 22 tilt Giants Software het virtuele boeren naar een hoger niveau. Het spel is realistischer en heeft een breder scala aan trekkers en machines.

Farming Simulator 22 is een grote verbetering ten opzichte van de vorige editie. Dat komt door de toevoeging van nieuwe gewassen, werkzaamheden, functies en verbeterde graphics. In vergelijking met de voorganger hebben de technische specificaties van de trekker meer invloed op hoe de trekker zich gedraagt met machines of aanhangers. Het maximaal toegestane gewicht van de aanhanger heeft invloed op hoever je die kan vullen. Dat moet je dan wel hebben ingeschakeld. Een trekker met net voldoende vermogen heeft nog wel eens moeite met het optrekken en rijden op hellingen.

Grafisch is er ook veel verbeterd. De machines zien er realistischer uit en naarmate de tijd vordert bladdert de lak langzaam af. Ook zien de trekkers er realistischer uit. Je kunt de machines er weer zo goed als nieuw uit laten zien door ze opnieuw over te laten spuiten. Daar hangt wel een prijskaartje aan.

Walsen en stenenrapen loont

In de vorige edities zorgde ploegen en het bekalken voor extra opbrengst. De in 2022-versie het walsen van het land na het zaaien ook voor extra opbrengst. Het rapen van stenen loont, want stenen in het veld beschadigen de machines sneller en drijven de onderhoudskosten op. Verder kunnen de geraapte stenen worden verkocht voor een klein bedrag.

Groot scala aan machines

Het spel heeft een groot scala aan trekkers, machines en gebouwen van meer dan 150 verschillende merken wereldwijd. Ook zitten er Nederlandse merken tussen als Damcon, Holaras, Kaweco, Schouten, Schuitemaker, Veenhuis, Vervaet, Vicon en Vredestein. Merken als Steyr en Valtra zijn ondervertegenwoordigd, maar dat kan worden opgelost door het downloaden van zogeheten mods. Het aantal beschikbare machines in bepaalde categorieën is beperkt, maar ook die kunnen worden gedownload. Opmerkelijk is dat de trekkers en machines waarmee je start in de Amerikaanse kaart wel erg Europees zijn. Zo start je met een Deutz-Fahr Topliner maaidorser die nooit in de VS is verkocht en zijn de John Deere 7810 en 4755 Europees uitgevoerd, terwijl die wel erg verschillen van de Amerikaanse. Bij de meeste grote trekkers kan er wel gekozen worden tussen een Amerikaanse of Europese uitvoering.

Wie het spel aanschaft voor Windows moet er rekening mee houden dat het spel alleen op Windows 10 of nieuwer werkt en niet op oudere versies van Windows.

Gerelateerde artikelen