E-book over geschikte bodems vrijloopstal

E-book_VLSWageningen UR Livestock Research heeft een e-book ontwikkeld waarin geschikte bodemmaterialen voor de vrijloopstal uiteengezet worden. In het boek is onder meer te lezen dat de meest perspectiefvolle materialen als vrijloopbodem onder meer de plantaardige materialen als stro, riet en houtsnippers zijn.

Een groot deel van de huidige circa 50 bedrijven met een vrijloopstal composteren houtsnippers met of zonder een actief beluchtingsysteem. Het andere deel dat compost gebruikt zoekt naar een alternatief.

Op basis van literatuur, analyses van het materiaal en ervaringen uit de praktijk worden in het e-book de materialen beoordeeld op verschillende criteria voor zover er voldoende over bekend is.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.