VIDEO: Jako, GRS en Joskin weideslepentest

Een weidesleep is geen hogere wiskunde. De constructie en de werking van het werktuig zijn eenvoudig. Toch zit er veel verschil tussen de merken. We testten drie slepen: de GRS WS6/4, Jako W600HS en de Joskin Scariflex R6S5.

De weidesleep van Jako is een eenvoudige machine. De dwarsschrapers pakken de mest goed aan. Dankzij de ronde buis aan de voorkant trekt de machine licht. De GRS WS6/4 is een robuuste machine. Hij weegt 680 kilo, twee keer zoveel als de weidesleep van Jako. De punten aan de onderkant van de sterelementen trekken de mestvlatten goed uit. De Scariflex van Joskin is meer een eg dan een weidesleep. Ondanks dat, trekt hij mestvlatten en molshopen goed weg.

Een uitgebreid verslag met technische gegevens, testresultaten, plus- en minpunten én achtergrond is te lezen in het septembernummer van Veehouderij Techniek. Start nu met Veehouderij Techniek

 
Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.