New York beperkt gebruik autobanden op sleufsilo

De Amerikaanse staat New York gaat strengere eisen stellen aan het gebruik van oude autobanden op sleufsilo’s. Dat meldt Hoard’s Dairyman.

Oude autobanden zijn ook in de Verenigde Staten populair bij veehouders om hun rijkuil mee af te dekken. Maar met het oog op een aantal virusziekten (West-Nijl-virus, gele koorts en het Eastern equine encefalitis-virus) dat de laatste jaren steeds sneller wordt verspreid, heeft de staat New York de toepassing van oude banden beperkt. Deze virusziekten worden onder andere door geleedpotigen en muggen overgebracht.

Vandaar dat New York de broedplaatsen van muggen wil bestrijden ofwel aan het oppervlak van stilstaand water, zoals in oude autobanden. Niet álle autobanden gaan in de ban. Het verbod geldt alleen voor hele autobanden. Banden die in de lengte zijn doorgezaagd of zijn doorboord, zijn nog toegestaan.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.