Favoriet

Voertechniek

Claas breidt Torion-shovel-serie uit

Een jaar na de introductie van de Torion-shovel-serie heeft machinefabrikant Claas drie nieuwe, luxe uitgevoerde types aan de serie toegevoegd. Ook deze Toriun Sinus-modellen betrekt Claas van het Duitse bedrijf Liebherr.

De standaard Torion-modellen hebben alleen knikbesturing. De nieuwe Torion Sinus-modellen hebben zowel fusee- als knikbesturing. En daardoor kunnen ze veel korter de bocht door dan hun vergelijkbare broertjes. Doordat de nieuwe modellen wat minder scherp knikken, staan ze geknikt stabieler dan de standaard Torion-modellen.

Hogere top

Ook een ander bezwaar tegen de vorig jaar op Agritechnica geïntroduceerde serie heeft Claas weggenomen: de nieuwe Torion Sinus-modellen hebben een top van 40 km/h, waar de top van de normale Torion-modellen begrensd is op 20 km/h. Ook de hefhoogte van de nieuwe modellen is verhoogd.

Zoals gemeld bestaat de Torion Sinus-serie vooralsnog uit drie modellen. De kleinste weegt ruim 5,5 ton en heft 3.750 kg tot een hoogte van 3,22 meter. De Torion Sinus 644 weegt bijna 6.400 kg, heft 4,430 kg tot een hoogte van 3,79 meter (optie). Het topmodel, de Torion Sinus 956 weegt dik 9 ton, heft 5,5 ton tot een hoogte van 4,01 meter (optie).

Gerelateerde artikelen