JOZ spant ketting automatisch

De Nederlandse fabrikant van mestschuiven JOZ heeft een nieuwe automatische kettingspanner. Met de komst van dit systeem hoeft de ketting tot 2,5 keer minder vaak te worden ingekort en blijft deze altijd op de juiste spanning.

Door middel van een hydrauliekunit en hydraulische cilinder kan de installatie de ketting op spanning houden. Na verloop van tijd worden mestschuifkettingen langer en moet deze worden opgespannen. Het sprocketwiel wordt continu onder druk gehouden zodat de ketting nooit zijn spanning verliest. Bij de oude systemen moet de gebruiker dat zelf doen en gebeurde het opspannen vaak te laat.

Uitschuifbaar

Het aandrijfstation schuift dankzij de hydraulische cilinder uit en wordt hoger naarmate de ketting langer wordt. De spanner is op bijna alle bestaande en nieuwe installaties te monteren.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.