Favoriet

Stalinrichting

VIDEO: Doseerbak wordt compoststrooier vrijloopstal

Stan van Beek, melkveehouder in het Zeeuws-Vlaamse Vogelwaarde, houdt zijn melkkoeien en jongvee in een vrijloopstal met compost. Daarvoor gebruikt hij een Holaras-voerdoseerbak die hij voor 5.500 omtoverde tot een compoststrooier.

Stan van Beek, melkveehouder in het Zeeuws-Vlaamse Vogelwaarde, houdt zijn melkkoeien en jongvee in een vrijloopstal met compost. Daarvoor gebruikt hij een Holaras-voerdoseerbak die hij voor 5.500 euro omtoverde tot een compoststrooier.

“Compost strooien in de stal is nu een stuk makkelijker geworden met deze bak. Voorheen bracht ik de compost met een shovel. Die spoorde zo erg in dat een van mijn koeien is verongelukt. Ze viel in het spoor en kwam er niet meer uit”, vertelt Van Beek.

Van de Holaras bak is onder meer de bodem en de vijzel eruit gehaald en onderin de bak heeft Van Beek stalen klepjes geplaatst die de compost tegenhouden. “Er is ook een nieuwe vijzel. Die is voorzien van mesjes van een frees van een voermengwagen. Al draaiende werkt hij de compost zo de bak uit.”

Gerelateerde artikelen