Favoriet

Voertechniek

Lely verkoopt vijftigste Vector in Benelux

Lely heeft de vijftigste Vector verkocht in de Benelux. Dat meldt de fabrikant. De Maatschap De Boer in Tjalleberd is de eigenaar van het automatische voersysteem waarmee Lely sinds de introductie van de Vector in april 2012 een mijlpaal behaalt.

Lely heeft de vijftigste Vector verkocht in de Benelux. Dat meldt de fabrikant.  De Maatschap De Boer in Tjalleberd is de eigenaar van het automatische voersysteem waarmee Lely sinds de introductie van de Vector in april 2012 een mijlpaal behaalt.

Piet de Boer runt samen met zijn broer Dieks het bedrijf in Tjalleberd. Volgens Lely zijn de broers constant bezig met het efficiënter inrichten van hun bedrijf.  “Het melkveebedrijf bestaat sinds 1937. Onze voermengwagen is eigenlijk te klein, waardoor we dagelijks veel tijd kwijt zijn aan het voeren van de koeien. Inmiddels telt de kudde zo’n 215 melkkoeien en wordt het hoog tijd voor verdere automatisering van de dagelijkse handelingen.“

Voor de verdere automatisering hebben de broers dus gekozen voor de Lely Vector. Met het automatische voersysteem krijgen de koeien volgens de fabrikant consistent, op tijd en in voldoende porties hun voer.