Favoriet

Stalinrichting

Bovi-Space presenteert Breeze stalventilator

Bovi-Space introduceert de nieuwe Bovi-Breeze ventilator. De ventilator is voorzien van een klimaatregelaar en temperatuursensor. De propeller bestaat uit zes aluminium bladen en de behuizing is gemaakt van fiberglas.

In de zomer zorgt de Bovi-Breeze ervoor dat de temperatuur in de stal gedrukt wordt. Daarbij draait de ventilator op maximaal 300 toeren per minuut, afhankelijk van de gewenste temperatuur. In de winter draait de Bovi-Breeze op een laag toerental van 50 toeren per minuut, waarbij de warme lucht in de stal naar onderen wordt gedrukt. Als het windstil is kan de ventilator zorgen voor luchtcirculatie.

Op het lage toerental verbruikt deze ventilator 0,3 Kw en is daardoor energiezuinig. De zes verstelbare geleidekleppen zorgen voor een luchtstroom boven en onder de koeien. De Bovi-Breeze wordt standaard geleverd met een frequentieregelaar en is traploos regelbaar door een automatische bedieningskast. De Bovi-Breeze ventilator vervangt volgens de makers zes tot acht axiaal ventilatoren.