Favoriet

Voertechniek

RBS komt met Ermes-voermengwagen

Het Friese importbedrijf RBS voertechniek introduceert dit jaar de Ermes MX- en VX-voermengwagen. Die komt er in afmetingen van 9 tot 15 kuub. De wagens combineren een horizontale vijzel met een kleine peddel hogerop in de mengkuip.

Het Friese importbedrijf RBS Voertechniek introduceert dit jaar de Ermes MX- en VX-voermengwagen. Die komt er in afmetingen van 9 tot 15 kuub. De wagens combineren een horizontale vijzel met een kleine peddel hogerop in de mengkuip.

De Ermes-voermengwagens worden in het gamma van RBS de broers van de Perseo’s. Die mengen met twee liggende horizontale vijzels. Met de enkele vijzel mengt de Ermes volgend het molshoopprincipe. De bovenliggende peddel verspreid de molshoop vervolgens weer over de breedte van de mengkuip.

Sgariboldi

Het ook Italiaanse Sgariboldi gebruikt bij dit soort voermengwagens een hydraulisch heen en weer bewegend (van links naar rechts in de lengterichting van de mengkuip) onderdeel, om de molshoop te verspreiden.

RBS VX met laadfrees

De Ermes MX moet geladen worden met een verreiker of soortgelijk voertuig. De Ermes VX van RBS laadt zichzelf met een laadfrees. Net als de andere RBS-voermengwagens, zal de Ermes ook leverbaar zijn met het ‘oil free’ concept. Dan werkt de voermengwagen zonder hydrauliek, slechts op de aftakas en op stroom. De RBS-voermengwagens worden in Italië gebouwd door de firma RBS UE.

ErmesVXErmes_Vx_1

Gerelateerde artikelen