Favoriet

Voederwinning

ATH 2016: Vicon Extra 736T Vario

Vicon introduceert een nieuw model gedragen maaier met kneuzer met een werkbreedte van 3.60 m. Nieuw in het ontwerp van de Extra 736T Vario is een vernieuwde middenophanging, de zogeheten QuattroLink.

Vicon introduceert een nieuw model gedragen maaier met kneuzer met een werkbreedte van 3.60 m. Nieuw in het ontwerp van de Extra 736T Vario is  een vernieuwde middenophanging, de zogeheten QuattroLink. De maai-unit is opgehangen aan vier zware draagarmen, waardoor de maai-unit onafhankelijk kan bewegen over het veld.

De QuattroLink is een volgende stap in de al bekende ophanging van Vicon. Vanaf de trekkerstoel is de bodemdruk hydraulisch instelbaar en is de bodemdruk vanaf de trekkerstoel afleesbaar. Door de hydraulische side-shift is het mogelijk om vanuit de trekkercabine de overlap te bepalen in combinatie met een frontmaaier.

In transport klapt de maaier verticaal weg in een 125 graden transportpositie. Daarbij rust de maai-unit op zijn eigen frame.  Door de hydraulische side-shift blijft de maaier onder de 4 m in transport met een hoogte van 3.6m. Het minimale benodigde vermogen van de trekker is 88 kW (120 pk).