Favoriet

Voertechniek

ATH 2016: Mols importeert Turkse voermengwagen

Mols, het bedrijf dat ook Sgariboldi voermengwagens in Nederland importeert, komt nu ook met de Turkse Celikel verticale voermengers. Het bedrijf liet de Turkse fabrikant een wagen bouwen die aan de Nederlandse wensen voldoet.

Mols, het bedrijf dat ook Sgariboldi voermengwagens in Nederland importeert, komt nu ook met de Turkse Celikel verticale Charger voermengers. Het bedrijf liet de Turkse fabrikant een wagen bouwen die aan de Nederlandse wensen voldoet.

Tijdens Agrotechniek Holland toont Mols twee voermengwagens. Een met een inhoud van 16 kuub en een met een inhoud van 24 kuub. Mols liet ondermeer de dikte van het staal aanpassen, verstevigde de tegenmessen die in vijf standen verstelbaar zijn en plaatste een tweede uitwerper onder aan de verticale mengvijzel zodat de wagen gelijkmatig lost. Uiteindelijk levert het een  voermengwagen op die licht trekt. Met een 90 pk trekker, moet je een 22 kuubs voermengwagen kunnen aandrijven.

Lagere prijs

De wagen is voorzien van een overkookring. De aandrijving is voorzien van Brevimi tandwielkasten. Het grootste voordeel is echter de lage prijs van de wagen. Volgens Mols is de aanschafprijs 10 tot 15 procent lager dan een gangbare West-Europese machine. De 16 kuubs voermengwagen kost  30.000 euro. Een 24 kuubs-versie 38.000 euro.

Dealers

Mols zal ook de verdeling van de Celikel voermengwagens voor heel West-Europa voor zijn rekening nemen. Daarvoor is het nog wel op zoek naar dealers.