Favoriet

Blog

Farming Simulator 2017: Zorgeloos boeren

Gameproducent Giants Editor heeft op 25 oktober de nieuwste Farming Simulator op de markt gebracht. Met wederom een aantal verbeteringen en extra mogelijkheden is het sowieso de meest geavanceerde game op landbouwgebied.

Farming Simulator is een computerspel waarbij je als boer je hoofd boven water moet zien te houden door het telen van gewassen en het houden van vee. De eerdere vier versies lieten ten opzichte van hun voorgangers altijd verbeteringen en uitbreidingen zien, en dat is met de vijfde versie niet anders. Een verbetering die de verkoop zeker zal stimuleren is, dat er nu ook extra trekkers en machines voor het spelen op andere consoles dan de pc, te downloaden zijn.

Meer machines dan ooit tevoren

Met meer dan 250 verschillende authentieke voertuigen en machines is de winkel van het spel voller dan ooit. Trekkers van Agco, CNH en Same Deutz Fahr zitten in de game. Grote fabrikanten als Krone, Grimme en Holmer zijn van de partij met hun machines en voor het eerst zijn er ook machines van Nederlandse makelij te gebruiken: de Veenhuis mesttank met drie assen, maisschuiven van Holaras en Lely’s grasbouwwerktuigen.

Ploegen loont

De discussies over ploegen ten spijt: wanneer je in Farming Simulator je velden ploegt, levert dat 10% extra opbrengst op. Wat ook geldt: hoe meer mest, hoe beter. Eén keer bemesten zorgt voor 30% meer opbrengst, drie keer bemesten levert maar liefst 90% meer op. Zo heb je nooit een mestoverschot, laat staan slapeloze nachten van fosfaatrechten.

Crisis

Ook in het spel is er niet altijd geld voor een nieuwe trekker of machine. Daarom is er nu ook de mogelijkheid om er één te huren. Houd de dagelijkse kosten in de gaten, als deze oplopen weet je dat je werkpaard zijn beste tijd heeft gehad. Ook je 1455 zal er op een gegeven moment aan moeten geloven.

Gerelateerde artikelen