Favoriet

Voertechniek

Schuitemaker komt met W-versie van Amigo 30

Opvallend aan de Amigo 30W-blokkennwagen is een kooirol boven de freeswals. Voorheen was boven deze wals het zogenoemde ruifsysteem te vinden. De kooirol moet zorgen voor minder vermogensvraag.

De kooirol drukt de lading voer min of meer naar beneden, richting de freeswals. Met het ruifsysteem moet de wals het geladen voer als het ware uit de ruif trekken.

De freeswals van de Amigo 30W heeft verlaagde meenemers die in spiraalvorm op de wals zijn bevestigd. De bestaande Amigo’s 20, 20S, 30S en 40S hebben over de wals verspreidde meenemers. De 40S heeft ook een rol met afdekkap erboven in plaats van de ruif, zoals bij de eerste drie modellen.

Amigo S- en W-serie

De S staat voor de messen die op de wals gemonteerd kunnen worden. Met die messen is de S-serie juist geschikt voor balen, de W-serie is juist geschikt voor kuilpakken en losgestorte voeders. De afvoerband die het door de wals afgefreesde voer naar het voerhek brengt, is nu 80 centimeter breed. De eerste Amigo’s 30W werden eind 2016 al afgeleverd. In de Amigo 30 past 5 kuub.

Gerelateerde artikelen