Favoriet

Voederwinning

Nieuwe Slicer FQ-frontmaaiers van Fendt

Fulliner Fendt introduceert een nieuwe frontmaaier met getrokken bok: De Fendt Slicer FQ. De maaiers zijn compleet nieuw ontworpen en hebben dezelfde maaibalk als de TLX maaiers.

De nieuwe Fendt Slicer FQ-frontmaaiers worden gebouwd bij Fella in het Duitse Feught. De FQ-frontmaaiers zullen – in licht aangepaste vorm – ook als MF en Fella op de markt komen. De maaiers zijn slepend opgehangen en worden hydropneumatisch ontlast.  Het oude type ontlast de maaier aan beide zijkanten van de maaier met mechanische cilinders. De nieuwe bok is een stuk smaller en hoger, waardoor de bodemvolging beter zou moeten zijn. De maaier heeft een verticaal pendelbereik van 75 cm

De FQ-frontmaaiers zijn leverbaar in 3,10 of 3,60 meter uitvoering en zijn optioneel uit te rusten met tanden- of rollenkneuzer. Een sideshift van 20 cm naar beide kanten is standaard. Handig voor het maaien in bochten in combinatie met bijvoorbeeld een triplemaaier. Het zwad is zowel breed als tussen de trekkerwielen door af te leggen.

Tandwielen

De maaibalk is hetzelfde als die in de TLX-maaiers. In plaats van de voor Fella gebruikelijke haakse aandrijving worden er weer gewoon tandwielen in de maaibalk gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat de maaibalk iets platter is.

Gerelateerde artikelen