Favoriet

Automatisch melken

Gemini melkrobot van BouMatic vervangt MR-S2 en MR-D2

Boumatic vervangt per direct de MR-S2 en MR-D2 melkrobots. Twee jaar na de introductie vervangt de fabrikant zijn robots dus door de Gemini, wat tweeling betekend in het Grieks.

Boumatic vervangt per direct de MR-S2 en MR-D2 melkrobots. Ruim anderhalf jaar na de introductie vervangt de fabrikant zijn robots dus door de Gemini, wat tweeling betekend in het Grieks.

Voor het eerst prijkt nu niet de naam van het bedrijfsonderdeel BouMatic-Robotics op de robots, maar enkel BouMatic. Zoals gewend van BouMatic melkt de robot door de achterpoten en is hij te bestellen als enkele of dubbele box. Het vacuümsysteem is aangepast wat zou moeten resulteren in een stabieler vacuüm onder de speen.

De 3d-camera is aangepakt zodat deze langer mee zou moeten gaan en de onderhoudskosten voor de veehouder dus lager uit vallen. Met datzelfde doel werd de slanggeleiding aangepast zodat ze minder vaak vervangen hoeven te worden. Tot slot werd de optionele celgetalmeting verder verbeterd om nauwkeuriger te kunnen meten.

Meer updates

Later in 2020 komt Boumatic al met een update van de Gemini. Onder andere de melkstroom en het melkpad worden aangepakt. De meeste vernieuwingen zijn met terugwerkende kracht ook te krijgen op de MR-S1/D1 en MR-S2/D2. De eerste Gemini-melkrobots worden al uitgeleverd.