Favoriet

Voederwinning

De Bruin bouwt afvoerband op Krone-achtermaaier

Mechanisatiebedrijf de Bruin uit Bodegraven (ZH.) heeft een dwarsafvoerband op de Krone Easycut R320 CV gebouwd. Affabriek is deze optie niet leverbaar.

Mechanisatiebedrijf de Bruin uit Bodegraven (ZH.) heeft een dwarsafvoerband op de Krone Easycut R320 CV gebouwd. Affabriek is deze optie niet leverbaar.

De Bruin was op zoek naar een nette en betrouwbare oplossing om op de achtermaaiers te bouwen. Het bleek dat met weinig aanpassingen de dwarsafvoerband van de Krone Easycut B870 CV-vlindermaaier met weinig aanpassingen op de R 320 CV met een werkbreedte van 3,20 m past. Gert-Jan Hoogendoorn, verkoper bij LMB de Bruin: “De bandjes die momenteel op de markt zijn hebben een beperkte breedte en zullen bij een zware eerste snede makkelijker vollopen. Dit is een bewezen product en werkt gegarandeerd en houdt de maaier zelf origineel. Bovendien is bij een eventuele reparatie snel originele onderdelen te leveren.” Het afvoerbandje maakt de R 320 CV circa 350 kg zwaarder dan een zonder (1.260 kg). De breedte van het dwarsafvoerbandje is 90 cm. De optie moet circa 11.000 euro gaan kosten.

Niet de eerste

In West-Nederland worden vaker dwarsafvoerbandjes op achtermaaiers gebouwd. Zo bouwt Heemskerk Mechanisatie uit Nieuw-Vennep (NH) een oplossing voor Claas-maaiers. DNL-Machines uit Haastrecht (ZH.) heeft een dwarsafvoerband passend voor Pöttinger-achtermaaiers. Van den Broek uit Moordrecht (ZH.) heeft een dwarsafvoerbandje voor Kuhn-maaiers, maar is met de juiste aanbouwdelen op meerdere merken te bouwen. Recent presenteerde Holland Utrecht uit Montfoort (U.) op RMV Gorinchem een eigen ontwikkelde afvoerband voor Fendt en Massey Ferguson-maaiers.

Gerelateerde artikelen