De robot van Boumatic melkt al ruim tien jaar tussen de achterpoten door. Nadat de fabrikant recentelijk een update heeft doorgevoerd, tonen gebruikers zich enthousiast over de Gemini-robot.
De Deense melkmachinefabrikant SAC stopt per direct met de verkoop van de Futureline Elite-melkrobot. In plaats daarvan voert SAC nu de Gemini van moederbedrijf Boumatic, maar dan in de SAC-kleuren.
In het afgelopen jaar is het aantal automatische melksystemen in de Nederlandse melkveehouderij met 166 stuks gestegen. Uit cijfers van stichting Kwaliteitszorg Onderhoud Melkinstallaties blijkt verder dat er eind december 15.489 actieve melkveebedrijven zijn geregistreerd.
De Lely Orbiter kan naast room, volle en halfvolle melk ook yoghurt produceren. De mini-zuivelfabriek is in 2018 geïntroduceerd en inmiddels bij meerdere melkveebedrijven in Nederland te vinden.
Robotmelken is duurder in vergelijking tot traditioneel melken, blijkt uit cijfers van Alfa Accountants en Adviseurs. Dit wordt met name veroorzaakt door hogere voer- en onderhoudskosten en lagere melkopbrengsten.Het vet- en eiwitgehalte op een robotbedrijf is lager dan op een traditioneel melkend bedrijf. Daardoor vallen de melkopbrengsten van een robotboer 63 cent per 100 kilogram […]
Op de in totaal 15.662 melkveebedrijven in Nederland draaien 4.583 automatische melksystemen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kwaliteitszorg Onderhoud Melkinstallaties (KOM).
Fullwood introduceert M2erlin Meridian, een systeem dat in een startformaat bestaat uit zes melkrobots in een halfronde opstelling waarin groepen gemolken kunnen worden. Het systeem combineert robots en een conventionele melkstal, omdat het melken met de robots nog altijd op vaste tijden kan plaatsvinden.
De Commodity Feeder, waarmee granen zoals tarwe gevoerd kunnen worden in de melkrobot, wordt vanaf nu standaard geleverd op de Astronaut A5.
Boumatic vervangt per direct de MR-S2 en MR-D2 melkrobots. Twee jaar na de introductie vervangt de fabrikant zijn robots dus door de Gemini, wat tweeling betekend in het Grieks.
Dairy Campus heeft eerder deze maand een nieuwe melkrobot van DeLaval in gebruik genomen. Met de nieuwe VMS300 worden zo’n 60 melkkoeien gemolken.
Een kwart eeuw na de introductie van de melkrobot op de Belgische markt, maakt ongeveer 10 procent van alle Belgische melkveehouders gebruik van een automatisch melksysteem.
De ontwikkeling van de melkrobots ging niet zonder slag of stoot. Na een lange en moeizame aanloopperiode lijken de huidige melkrobots betrouwbaar. Veehouderij Techniek zet de belangrijkste ontwikkelingen van automatische melksystemen op een rij.
Op 4.378 Nederlandse melkveebedrijven wordt met één of meer melkrobots gemolken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kwaliteitszorg Onderhoud Melkinstallaties (KOM).
Bedrijven met een melkrobot hebben een hogere kostprijs dan bedrijven met een melkstal. Dat blijkt uit een onderzoek dat de EDF (European Dairy Farmers) deed in Frankrijk, Zweden en Nederland. Alfa Accountants & Adviseurs bekeek de analyse.
Een groot deel van de Duitse melkveehouders die willen investeren in melktechniek zegt voor een melkrobot te gaan. Dat blijkt uit cijfers van AgriDirect Deutschland.