Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Blog

Onderhoudsarm

De kwaliteit van tractoren, werktuigen en techniek neemt gestaag toe. De behoefte aan onderhoud neemt af, maar in welke mate?

In 2009 was de prognose van RAI dat de omzet en onderhoud en reparatie met 2,5 procent zou afnemen tot 2015. Een recente prognose rekent op een daling van 9,5 procent in de deze periode van 2009 – 2015.
Minder omzet in de werkplaats zet het rendement van een mechanisatiebedrijf direct onder druk. Een gegeven dat noopt tot analyse. En we moeten er achter zien te komen aan welke knoppen de ondernemer nog kan draaien: uren, tarieven, deskundigheid, selectieve diensten/merken, geavanceerde werkplaatstechnieken, onderhoudscontracten en/of samenwerken?

Herbezinning

Zijn de ontwikkelingen in de automobielsector een voorbode voor die in de agrotechniek? Zo ja, is bijsturen dan voldoende of vraagt dit thema een meer fundamentele herbezinning op het business model, dat nog weinig kenmerken draagt van dat van de dorpssmid van weleer? Of is de waarde van onderhoudsarm verzilveren synoniem aan het ijzer smeden als het heet is?

Gerelateerde artikelen