AVR presenteert nieuwe drempelmaker

Machinebouwer AVR komt met een nieuwe drempelmaker voor de Ceres planters op 4×75 en 4×90 cm werkbreedte. De drempelmaker is voorzien van het nieuwste anti-erosiesysteem van AVR.

De drempelmaker bestaat uit een hydraulisch aangedreven as met rolletjes, die metalen schopjes één voor één op en neer laten bewegen. Zo creëren ze hoopjes aarde tussen de ruggen die, vooral in hellend gebied, de afvoer van water en grond tegengaan. Veertanden verzorgen druk op de schopjes en dienen als steenbeveiliging zodat ze kunnen terug klappen. De schopjes zijn in snelheid, veerdruk en hoogte verstelbaar. Het hele systeem kan met mechanische spindels op en neer getrokken worden voor een juiste diepte-instelling.

De drempelmaaker is ook leverbaar op de AVR GE-Force.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.