Overzicht van niet-aangedreven sneleggen

Het aantal niet-aangedreven sneleggen neemt toe. Telers moeten met minder arbeid steeds meer werk verzetten. Daarom komt de sneleg met een flinke werkbreedte waarmee op een hoge snelheid gereden kan worden goed van pas. LandbouwMechanisatie geeft een overzicht van 10 sneleggen.

De sneleggen in het overzicht zijn zes meter breed en vragen een minimaal vermogen van 100 tot 130 kW (140 tot 180 pk).

De belangrijkste voorwaarde voor de sneleg is dat de machine een goed zaaibed neerlegt:  een vaste ondergrond op de gewenste zaaidiepte. De eggen in het overzicht verschillen aanzienlijk. De verschillen zijn niet alleen te zien op het prijskaartje, maar bijvoorbeeld ook in de tandenvelden, het aantal tandbalken, de egalisatie, het eigengewicht en het minimale gevraagde vermogen van de trekker. Het complete overzicht is te lezen in de nieuwste uitgave van vakblad LandbouwMechanisatie.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.