Zibo Pol ondergrondse strokenploeg

Zinger Mechanisatie uit Borger introduceert een nieuwe ondergrondse stokenploeg van Zibo. De Zibo Pol, vernoemd naar ontwikkelaar Henk Pol, heeft een ploegdiepte van 25 tot 30 cm en bewerkt een laag van 17 centimeter.

Pol en Zinger Mechanisatie hebben de ondergrondploeg verbeterd voor de maisteelt. Met de machine worden stroken onder de grond geploegd. Zo ontstaat er een rug waarin maiszaad kan worden gezaaid. De onbewerkte laag ligt tegen de helling van rug. Daardoor kan volgens Zinger het water makkelijk weglopen van de rijen. Door de beperkt kerende grondbewerking is de nitraatuitspoeling volgens de makers ook lager dan wanneer de grond traditioneel geploegd wordt.

De Zibo Pol heeft een ploegbreedte van 25 tot 30 centimeter. De breedte van de strook is 35 centimeter.

ZIBO_Pol_Ondergrondploeg_2 ZIBO_Pol_Ondergrondploeg_6

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.