Spudnik bouwt twaalfrijige aardappelpootmachine

Spudnik, de Amerikaanse dochtermaatschappij van machinebouwer Grimme, heeft een twaalfrijige opklapbare pootmachine ontwikkeld: de Spudnik 8312.

De getrokken machine loopt op zes wielen en is op de weg net zo breed als de zesrijige pootmachine van Spudnik. Eenmaal bij het perceel aangekomen kun je binnen een minuut aan beide zijkanten drie pootelementen naast de machine laten zakken. Deze pootelementen worden vanuit de bunker gevoed via aanvoerbandjes. De overige zes elementen worden rechtstreeks vanuit de bunker gevoed.

Transportonderstel

Spudnik noemt geen maten. Maar opgeklapt is de machine zeker een meter of 5 breed. De fabrikant geeft een maximale rijsnelheid op de weg op van 32 km/h.

De fabrikant had al een tienrijige pootmachine in het programma. Maar deze machine is niet opklapbaar en moet je – ook in de VS – met behulp van een transportonderstel in de lengte over de weg vervoeren.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.