Engelse landbouw drone

Het Engelse bedrijf Drone Ag toont een Storm Agri Pro drone op de Cereals. De drone kan 50 hectare per vlucht in kaart brengen. De meeste data worden tijdens de vlucht verwerkt. Een zonlichtsensor wordt gebruikt om beelden van bewolkte dagen te vergelijken met beelden van wolkvrije dagen.

Binnen 15 minuten na de landing van de drone is de data overgebracht naar een laptop en volgens Drone Ag klaar om te gebruiken. De Storm Agri Pro drone kost 9.500 Pond, zo´n 11.000 euro. Voor telers die de terreinmodellering en hoogte van de planten willen weten om de biomassa en plantdichtheid te bepalen is optioneel een RTK gps leverbaar op de drone.

Met de RKT gps kan een nauwkeurigheid van circa 1 centimeter behaald worden. De meerprijs bedraagt 3.500 Pond, zo´n 4.000 euro. (Farmers Guardian)

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.