RosierGreidanus ontwikkelt mestpomp voor sleepslang

Landbouwmechanisatiebedrijf RosierGreidanus uit Winsum heeft een op afstand bestuurbare mestpomp voor het sleepslangbemesten ontwikkeld. De mestpomp heeft een eigen krachtbron. Daardoor kan er met minder mankracht en een trekker minder gewerkt worden.

De motor en pomp zijn op elkaar afgestemd door een speciaal ontwikkelde overbrenging. De pomp heeft een theoretische opbrengst van 430 kuub bij volle motorbelasting, maar omdat er in praktijk minder benodigd is kan er op een lager toerental gewerkt worden.

Draadloos aansturen

De mestpomp wordt draadloos aangestuurd via een telefoon-, radio- en satellietverbinding. De mestpomp is te bedienen via een touchscreenscherm dat in de sleepslangtrekker wordt gemonteerd.

De mestpomp is uit te rusten met onder meer een zuigarm en een compressor voor het doorspuiten van de slangen. De compressor wordt aangedreven door de eerdergenoemde overbrenging. Daarnaast is de mestpomp uitgerust met een lange dissel zodat de mestpomp kan worden vervoerd door de haspeltrekker.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.